Bracke twijfelde of hij Telenet-geld kreeg

Siegfried Bracke vond bij het elektronisch bankieren geen recente betaling terug van Telenet. ©BELGA

Siegfried Bracke wist niet zeker of hij de voorbije twee jaar was betaald door Telenet. Dat was de reden dat hij al die dagen zweeg.

Siegfried Bracke (N-VA) kondigde vanmorgen aan dat hij vorig jaar en in 2015 niet was betaald door Telenet. Het telecombedrijf bevestigde later op de dag dat hij geen vergoedingen kreeg in de periode dat hij Kamervoorzitter was.

Maar de vraag die op ieders lippen lag: waarom heeft hij dat zolang verzwegen? Vanwege de vertrouwensclausule, klonk het vanochtend. N-VA-voorzitter Bart De Wever noemde dat zelf 'absurd'.

'Van bank veranderd'

Maar blijkbaar twijfelde Bracke eraan of Telenet hem een vergoeding had gestort. Dat vernam Belga van Bracke zelf maandagavond in de marge van de Gentse gemeenteraad.

Bracke verduidelijkte dat hij van bank veranderd was en via elektronisch bankieren niet meer terugvond of hij nu wel of niet een vergoeding van Telenet kreeg voor zijn advies.

Voortaan druk ik al mijn rekeninguittreksels terug af.
Siegfried Bracke
Kamervoorzitter

'Had ik een vergoeding gekregen, dan had ik het zeker geweten. Maar net omdat ik het niet kreeg, heb ik getwijfeld.' 'Voortaan druk ik alle rekeninguittreksels terug af', zei Bracke.

Maandagochtend kondigde N-VA-voorzitter Bart De Wever aan dat Bracke geen lijsttrekker wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Elke Sleurs is de kandidaat-burgemeester voor N-VA.

Dewael kreeg het meest

Bracke kreeg de voorbije jaren - tot in het jaar dat hij kamervoorzitter werd - 66.000 euro van Telenet. Daarmee was hij niet het bestbetaalde lid van de adviesraad van Telenet. Dat was Patrick Dewael (Open VLD), voormalig Kamervoorzitter en huidig liberale fractieleider in de Kamer. Telenet betaalde hem de voorbije jaren 82.000 euro bruto.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect