Advertentie
Advertentie

Kris Peeters gaat niet zetelen in Antwerpen

Kris Peeters gaat niet zetelen in Antwerpen, maar blijft wel in 't Stad wonen. ©BELGA

De kogel is door de kerk. Kris Peeters zal niet zetelen in de Antwerpse gemeenteraad. 'Dat klopt', zegt hij in een reactie. Hij wil de verjonging een kans geven, zoals hij had beloofd.

CD&V-lijsttrekker Kris Peeters is op 14 oktober verkozen voor de Antwerpse gemeenteraad en de Antwerpse districtsraad, maar hij neemt zijn zitjes niet op, bevestigt hij aan De Tijd.

'Ik heb altijd gezegd dat ik CD&V op de kaart wilde zetten, werk wilde maken van de verjonging en een resultaat wilde neerzetten', zegt Peeters. Met net geen 7 procent van de stemmen haalde Peeters op 14 oktober niet het verhoopte resultaat in Antwerpen, maar hij wil wel werk maken van de verjonging. In de Antwerpse gemeenteraad zal de Antwerpse belofte Sam Voeten (30) in zijn plaats gaan zetelen. In de Antwerpse districtsraad komt Annelies Thoelen (31) in de plaats van Peeters.

Peeters zelf laat Antwerpen ook niet los. Hij blijft er wonen en keert dus niet terug naar Puurs, waar hij nog wel een huis heeft, waar zijn zoon is gedomicilieerd. 'Ik hoop dat die verhalen over Puurs nu gaan stoppen, ze hebben me grote schade toegebracht', aldus Peeters.

Ook blijft hij een actieve rol spelen bij CD&V Antwerpen, zegt hij. 'Ik wil mijn rol spelen bij het op het spoor zetten van de jonge CD&V-ploeg, die vanaf volgende week aan een constructieve oppositie begint', aldus Peeters.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud