Advertentie

Annick De Ridder stapt over naar N-VA

©BELGA

Vlaams Parlementslid Annick De Ridder stapt over van Open VLD naar de N-VA.

De 34-jarige De Ridder, sinds 2004 Vlaams Parlementslid, stapt over naar de N-VA. Dat heeft de N-VA bevestigd aan het persagentschap Belga.

De Ridder is advocate van opleiding. Ze zette in 2011 haar politieke carrière op een lager pitje. Ze stopte als gemeenteraadslid en liberaal fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad en stapte uit de raad van bestuur van het Antwerpse Havenbedrijf omdat ze consultancy-opdrachten aanging voor de Antwerpse logistiekedienstverlener Katoen Natie.

Ze bleef wel in het Vlaams Parlement zetelen. Daar is De Ridder vooral actief rond Antwerpse dossiers, zoals de Hedwigepolder en de Oosterweelverbinding.

De Ridder zegt niet meer tevreden te zijn bij de Vlaamse liberalen. De recente congresteksten van de N-VA hebben volgens De Ridder voor de ommekeer gezorgd.

'Het project dat daarin wordt voorgesteld, spreekt me aan. Een beleid gericht op een slankere overheid, belastingverlagingen en schuldafbouw. En een beleid dat de middelen focust op wie ze echt nodig heeft. Voor die idealen ben ik als jonge studente in de politiek gestapt', zegt De Ridder. 'Dit was een van de moelijkste beslissingen in mijn leven', zegt ze. 'Maar als ik zie waarmee Open VLD in de regering-Di Rupo instemt, kan ik me daar niet mee vereenzelvigen.'

N-VA-voorzitter Bart De Wever is blij met de overstap. Hij noemt De Ridder 'een jonge hardwerkende kracht met dossierkennis en ervaring uit het bedrijfsleven'.

Het partijbureau van Open VLD heeft maandag kennisgenomen van het ontslag van De Ridder uit de liberale fractie in het Vlaams Parlement. 'Vrijheid is voor liberalen een kernwaarde. Dat betekent dat iedereen het recht heeft zijn eigen keuzes te maken,' luidt het bij de partij. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud