opmerkelijk

Avondje teambuilding voor Vlaamse regering afgeblazen

Vorige week genoot de Vlaamse regering na de ministerraad al samen van een ijsje.

Door het uitlopen van de zitting van het Vlaams Parlement, waar Open VLD-fractieleider Bart Somers zwaar uithaalde naar de N-VA, is het geplande teambulding-moment van 19u tot 21u op kabinet van minister-president Geert Bourgeois (N-VA)afgeblazen.

Na de vijandelijkheden binnen de Vlaamse meerderheid, blijft Bourgeois verwoede pogingen doen om de sfeer onder de collega’s weer goed te krijgen. Het begon vorige week al met een politiek rock ’n roll-moment, toen Bourgeois na de ministerraad trakteerde op een ijsje. Vanavond zou het betere werk volgen, een heus teambuilding-moment. Alle Vlaamse ministers en de fractieleiders van de meerderheid waren  uitgenodigd van 19u tot 21u op het kabinet van de minister-president, maar de afspraak werd afgeblazen, omdat de zitting in het Vlaams Parlement uitliep.

Ironisch genoeg kwam het in het Vlaams Parlement andermaal tot een aanvaring binnen de meerderheid. Open VLD-fractieleider Bart Somers trok fel van leer tegen federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), omdat die volgens Somers de herraming van de budgettaire gevolgen van de zesde staatshervorming eerst aan de pers had doorgegeven, en pas daarna aan de Vlaamse regering, en met name aan Vlaams minister van Financiën en Begroting Annemie Turtelboom. 

.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud