De Wever voorstander strengere regels voor private inkomsten

©BELGA

De voorzitter van de N-VA, Bart De Wever, heeft voor het eerst gereageerd op het ontslag van Kamervoorzitter en partijgenoot Siegfried Bracke uit de adviesraad van Telenet.

'Als het de vraag is om die regels aan te scherpen - ook wat private inkomsten betreft - dan willen wij dat zeker doen. Maar dat zullen we met de collega's van de andere partijen moeten bespreken. Want dat is een kwestie waarin zeer veel aspecten en zeer veel politici van alle partijen betrokken zijn', zegt De Wever aan Belga.

'Net zoals vele parlementsleden heeft Siegfried Bracke naast zijn parlementair mandaat ook verdiensten in de private of de publieke sfeer. Zodra Siegfried Bracke merkte dat er een perceptie tegen hem werd gecreëerd, heeft hij onmiddellijk ontslag genomen uit zijn private mandaat', klinkt het. 

Hij reageert daarmee op de heisa die is ontstaan over de rol van Bracke in het Publipart-verhaal.

Bracke

Rond Kamervoorzitter en Gents fractieleider Siegfried Bracke is de afgelopen dagen en zeker sinds dinsdagavond commotie ontstaan. Na zijn eigen aanval op de Gentse meerderheid en met name de Gentse sp.a in het Publipart-dossier, kwam Bracke zelf onder vuur te liggen voor zijn functie als adviseur bij Telenet.

Na een woelige Gentse gemeenteraad besliste Bracke om te stoppen met die adviseursfunctie.

Verder wijst De Wever erop dat veel parlementsleden een parlementair mandaat combineren met bijverdiensten in de private of publieke sector. De Wever: 'Over het combineren van een parlementair mandaat met private en/of publieke mandaten bestaan regels.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud