Groen en sp.a 'Samen' tegen Bart De Wever

Wouter Van Besien (Groen) zal de lijst 'Samen' trekken. ©Dries Luyten

Samen, zo heet de gezamenlijke lijst waarop Groen en sp.a naar de Antwerpse kiezer trekken.

Het bondgenootschap waarin Groen en sp.a over een jaar de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen willen betwisten, krijgt de naam Samen. Dat maakten de lokale partijkopstukken vrijdag bekend op een persconferentie. Ze gaan voor een 'nieuw progressief stadsbestuur', klinkt het.

Naast Groen en sp.a zal de lijst voor een vijfde bestaan uit onafhankelijke kandidaten. Daarmee willen Groen en sp.a aangeven dat het progressieve bondgenootschap ruimer gaat dan een gewoon kartel tussen twee partijen. 'We voorzien hoge en belangrijke plaatsen voor mensen die niet uit de politiek komen', zegt kandidaat-burgemeester Wouter Van Besien (Groen).

Leden spreken zich zondag uit

Eerder deze week was al uitgelekt dat Van Besien als lijsttrekker het duel aangaat met burgemeester Bart De Wever (N-VA). De Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels krijgt als onafhankelijke kandidaat de tweede plek op de lijst. Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws krijgt plek drie.

De leden van beide partijen moeten zondag op hun congressen wel nog de finale goedkeuring geven aan de linkse krachtenbundeling in Antwerpen. Bij Groen is daarvoor een tweederdemeerderheid vereist.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content