Subsidies voor buitenlandse investeerders

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is ook bevoegd voor Buitenlands Beleid. ©Photo News

Vlaanderen wil buitenlandse investeerders lokken met gerichte subsidies. Dat blijkt uit de beleidsnota Buitenlands Beleid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA)

Vlaanderen wil buitenlandse investeerders lokken met gerichte investeringssubsidies. Die 'Strategische Investeringssteun' kan een variant zijn op de bestaande Strategische Transformatiesteun voor Vlaamse bedrijven, maar krijgt dan specifieke criteria om nieuwe buitenlandse ondernemingen aan te trekken. 

Zo kan Vlaanderen ondernemingen financieel ondersteunen die in het kader van een investeringsproject ‘omvangerijke beroepsinvesteringen en duurzame inspanningen doen.’ Daarbij zou gekeken worden naar  strategische verankering, innovatie, internationalisering en verduurzaming.

De beleidsnota voorziet nog meer maatregelen om buitenlandse investeringen aan te trekken. Zo zal de Vlaamse regering een ‘strategische innovatiesteun’ ontwikkelen om investeringen in onderzoeksactiviteiten aan te trekken.

Een andere mogelijkheid is de financiering van een haalbaarheidsstudie voor buitenlandse bedrijven. Vlaanderen wil de marktverkenning van mogelijke investeerders op die manier financieel ondersteunen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud