'500 euro fiscaal voordelig bijverdienen moet kunnen'

©BELGA

Staatssecretaris voor Sociale fraudebestrijding Bart Tommelein (Open VLD) vindt dat mensen tot 500 euro moeten kunnen verdienen door bij te klussen. Op dat bedrag zouden geen of verlaagde belastingen moeten worden geheven.

Volgens Tommelein zou de maatregel mensen aanzetten om zich meer te engageren voor hun buren, vrienden en het verenigingsleven. 'Wie zich engageert als coach in een sportclub of als vrijwilliger voor het Rode Kruis moet daarvoor op een redelijke manier vergoed kunnen worden, en niet via een uitbetaling in het zwart', zegt hij in de krant Het Nieuwsblad op Zondag.

Extraatje

Door de maatregel zouden mensen buiten hun vaste job tot 6.000 euro per jaar kunnen bijverdienen. Een extraatje verdienen kan vandaag al, maar je mag maar 32,71 euro per dag verdienen, of zo'n 1.300 euro per jaar. Heel wat mensen kiezen er dan ook voor om in het zwart bij te klussen. Dat probleem wil Tommelein aanpakken met zijn nieuwe systeem, dat volgens hem ook de administratieve rompslomp zal doen afnemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud