Advertentie

55.000 deelnemers op kleurrijke Belgian Pride

De Pride Parade gaf dit jaar extra aandacht aan de vluchtelingen die homo, lesbienne, bisexueeel of transgender zijn. ©BELGA

De Belgian Pride, de jaarlijkse optocht van de LGBT-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender), bracht dit jaar 55.000 mensen op de been.

De Belgian Pride, de jaarlijkse optocht van de LGBT-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender), trok zaterdag voor de 22ste keer door het centrum van Brussel. De parade bracht dit jaar 55.000 deelnemers op de been. Vorig jaar waren er dat zowat 60.000.

De kleurrijke optocht was het hoogtepunt van het Belgian Pride Festival, een reeks evenementen die de LGBT-gemeenschap van 4 tot 21 mei in Brussel organiseert. Dat festival heeft dit jaar onder de slogan 'Crossing Borders' de situatie van de LGBT-vluchtelingen centraal geplaatst.

Ook premier Michel was even aanwezig.

Zaterdag zijn de feestelijkheden voornamelijk geconcentreerd in de buurt van de Kunstberg, in het centrum van de hoofdstad. Daar opende vanaf 12.00 uur 's middag de 'Village', waar diverse stands in regenboogkleuren zijn opgetrokken. In de omgeving zijn ook podia opgesteld, waarop verschillende dj's tot middernacht voor muziek zorgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud