Advertentie
netto

8.000 bedrijven krijgen eind oktober eerste UBO-boetes

©Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Vanaf 22 oktober krijgen 8.000 bedrijven een boete van 500 euro per bestuurder toegestuurd omdat ze niet in orde zijn met hun registratie in het UBO-register.

Bijna twee jaar na de deadline zullen bedrijven die hun begunstigden nog niet hebben geregistreerd in het UBO-register ('ultimate beneficial owners') een boete in de bus krijgen. 'De boetes bedragen 500 euro per bestuurder en worden vanaf 22 oktober in een eerste fase en stapsgewijs verstuurd. Later volgen de vzw’s die niet in orde zijn', zegt Francis Adyns, de woordvoerder van Financiën.

De boetes komen er nadat de bedrijven geen gevolg hebben gegeven aan de aanmaning die de fiscus hen had gestuurd. Sinds vorig jaar stuurt de FOD Financiën alle bedrijven die niet in orde zijn met het UBO-register een herinneringsbrief. Vzw's, die ook onder de aangifteplicht vallen, worden sinds dit jaar aangeschreven.

85.000
niet geregistreerde vennootschappen
Volgens Financiën hebben ongeveer 85.000 bedrijven en vzw's zich nog niet geregistreerd.

Volgens Financiën hebben ongeveer 85.000 bedrijven en vzw's zich nog niet geregistreerd. Begin september hadden 692.678 entiteiten aan de verplichting voldaan, wat neerkomt op 89 procent. Het UBO-register is een Europese verplichting in de strijd tegen het terrorisme en het witwassen. Bedrijven, vzw's, stichtingen en maatschappen moeten in het register aangeven wie de touwtjes in handen heeft. In België was de deadline voor de registratie in het UBO-register 31 december 2019.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud