Aanschuiven aan Brussels Airport door actie bewakingsagenten

©BELGA

De agenten protesteren omdat de onderhandelingen over een cao muurvast zitten. Brussels Airport vraagt om op tijd te komen.

Wie dinsdag een vlucht op Brussels Airport moet halen, komt het best goed op tijd. De wachttijden in de luchthaven lopen op door een actie van de bewakingsagenten aan de NAVO-zetel in Evere.

'We verwachten vooral veel hinder voor 10 uur', klinkt het bij Brussels Airport. 'Wie na het inchecken van de bagage naar de gate wil, moet tot een uur aanschuiven aan de veiligheidscontrole van de handbagage. We roepen iedereen op op tijd te komen. Dat wil zeggen twee uur op voorhand voor een Europese vlucht en drie uur op voorhand voor een transcontinentale vlucht.'

Nieuwe acties

Rond 6 uur dinsdagochtend verzamelden een paar honderden bewakingsagenten van allerlei bedrijven aan het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, onder wie een deel van de agenten die de handbagage op de luchthaven controleren. Ze protesteren omdat de onderhandelingen over de loon- en arbeidsvoorwaarden muurvast zitten. De actie duurt tot 9 uur.

Als een gepland overleg tussen de vakbonden en de directie niets oplevert, dreigen er later deze week nieuwe acties te komen. Die kunnen ook op de luchthaven zelf plaatsvinden. 'Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dat op de luchthaven kan zijn. De kans is niet onbestaande', waarschuwde Koenraad Maertens, vakbondssecretaris van het ABVV. Volgende week begint de herfstvakantie, traditioneel een drukke periode op de luchthaven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud