ABVV denkt aan 24 urenstaking op 12 mei

©BELGA

Het federaal comité van de socialistische vakbond ABVV beslist volgende week of er op 12 mei een nieuwe nationale 24 urenstaking komt. Dat schrijft De Standaard op zijn website.

Een uitnodiging voor de vergadering van het federaal comité van het ABVV op 28 april lekte vandaag uit. Er wordt dan gestemd over een mogelijke nieuwe actie op 12 mei. 'Het gaat om een uitnodiging naar de leden van het federaal comité. Het was niet de bedoeling dat die bij De Standaard terechtkwam', aldus de woordvoerster van de vakbond.

Alle sectorcentrales en regionale afdelingen van de socialistische vakbond zijn in het federaal comité vertegenwoordigd. Als twee derde van de stemgerechtigde vakbondsleiders het voorstel steunt, zal de nationale ABVV-leiding voor midden mei een nieuwe nationale stakingsdag moeten afkondigen.

Het voorstel voor de nieuwe actiedag zou niet uitgaan van de nationale leiding. Maar omdat het stakingsvoorstel door meer dan 10 procent van de ABVV-aanhang is ingediend, zijn voorzitter Rudy De Leeuw en ondervoorzitter Marc Goblet statutair verplicht om de stemming te laten plaatsvinden. De krant wijst erop dat De Leeuw al meermaals heeft gezegd dat een nationale staking alleen kan gebeuren in front met de andere vakbonden, het ACV en de ACLVB. Van dat front is voorlopig geen sprake.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud