Advertentie

ACV wil boetes voor bedrijven die te weinig doen tegen burn-outs

©BELGA

Het aantal langdurig zieke werknemers door stress en burn-out is in enkele jaren sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers die het ACV opvroeg bij het RIZIV. De vakbond wil boetes voor bedrijven waar geen beterschap komt.

Het RIZIV registreert sinds 2017 in detail met welke problemen langdurig zieke werknemers kampen. Uit de cijfers die de vakbond ACV opvroeg blijkt dat er in juni 2020 10.597 zieke werknemers waren van wie de langdurige afwezigheid toegeschreven kan worden aan psychosociale problemen, vooral stress en burn-out.

155
procent
Het aantal werknemers die thuis zitten met psychosociale problemen is sinds eind 2017 gestegen met 155 procent.

Dat is een stijging van 155 procent tegenover eind 2017 (4.163). Voor burn-out is de stijging groter: van 3.713 eind 2017 naar 9.708 in juni 2020. Een stijging van 162 procent.

De cijfers baren de christelijke vakbond grote zorgen. 'Bedrijven hebben veel te weinig oog voor de stress en burn-out op het werk', zegt Stijn Gryp, diensthoofd onderneming bij het ACV, in De Standaard. 'Ook hun beleid is veel te vrijblijvend.'

Boetes

Het ACV stelt een aantal zaken voor om het tij te keren. Zo zou elk bedrijf elke drie jaar een meting van de psychosociale risico’s en problemen moeten doen. Bij problemen moet er een concreet actieplan komen. Een ander voorstel is een vergelijkingssysteem tussen bedrijven. 'Zo worden de problemen, maar ook de goede voorbeelden zichtbaar', zegt Gryp. 'Die vergelijking kan ook interessant zijn voor bedrijven. Ze kunnen leren van elkaar.'

De vakbond wil ook een stap verder gaan met financiële sancties en boetes. 'Als er echt geen beterschap komt, is het logisch dat de werkgever voor zijn verantwoordelijkheid wordt gesteld in de bestrijding van psychosociale risico’s en problemen.' Een deel van die middelen kan dan ingezet worden voor het oplossen van de problemen en preventie van de risico’s.

Als er echt geen beterschap komt, is het logisch dat er financiële sancties en boetes komen.
Stijn Gryp
Diensthoofd onderneming ACV.

Voor de financiële sancties zoekt de vakbond inspiratie in bestaande methoden. 'Er bestaan al systemen gelinkt aan veiligheid en gezondheid op het werk', zegt Gryp. 'Bij arbeidsongevallen moeten bedrijven die hoger scoren dan het gemiddeld aantal incidenten in hun sector ook een hogere verzekeringspremie betalen.'

Actie

Het ACV voert op de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk vandaag actie tegen de problematiek. 'Het wordt een spectaculaire actie met koorddansers. Ze zullen op een slappe koord over het Sint-Katelijneplein in Brussel strompelen, naar analogie met de precaire toestand en het wankele evenwicht van de werknemers', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud