Albert II moet 5.000 euro dwangsom per dag betalen in zaak-Boël

Delphine Boël wil erkend worden als de dochter van koning Albert II. ©Photo News

Het Brusselse hof van beroep eist dat de koning zijn DNA afstaat om het te vergelijken met dat van Delphine Boël.

Het hof van beroep van Brussel heeft beslist dat koning Albert II zijn DNA moet afstaan om het te vergelijken met dat van Delphine Boël, die als zijn dochter erkend wil worden. Als hij zich niet aan die beslissing houdt, moet hij een dwangsom van 5.000 euro per dag betalen.

Het hof volgt de advocaten van Boël, die willen dat koning Albert II onmiddellijk een DNA-test ondergaat. Boël was in februari naar de rechtbank getrokken om de dwangsom te eisen voor elke dag dat dat niet gebeurt.

Expertise

Op 25 oktober 2018 oordeelde het Brusselse hof van beroep dat Jacques Boël niet de vader van Delphine Boël is. Ook gaf het hof een deskundige van het Erasmusziekenhuis de opdracht binnen drie maanden een genetische expertise uit te voeren om de verwantschap tussen Delphine en Albert II te bepalen.

Maar de koning weigerde tot nu toe een DNA-test te ondergaan. De advocaten van Albert II gingen in cassatie tegen de uitspraak van het hof van beroep en stelden dat de DNA-test niet kan worden opgelegd zolang het Hof van Cassatie zich niet heeft uitgesproken. Volgens de advocaten van Delphine Boël werkt het cassatieberoep niet opschortend voor het DNA-onderzoek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud