Advertentie

Alle 65-plussers krijgen derde prik

©BELGA

Alle 65-plussers in ons land krijgen een derde prik met het coronavaccin. Dat beslisten de ministers van Volksgezondheid zaterdag. De uitnodigingen voor de 85-jarigen gaan volgende week al de deur uit.

De Interministeriële Conferentie (IMC), waar de acht Belgische ministers van Volksgezondheid samenzitten, gaf zaterdag groen licht voor een derde 'boosterprik' bij senioren.

Alle 65-plussers zullen geprikt worden met het mRNA-vaccin, is te horen op het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke. Ook zij die voordien ander vaccin kregen. Concreet gaat het zowel over de vaccins van Pfizer als Moderna.

Uitnodiging op de bus

Voor 85-plussers die nog thuis wonen zal de derde prik zo snel mogelijk gebeuren. De uitnodigingen gaan volgende week op de bus. 'Alle voorbereidingen zijn reeds gebeurd', klinkt het op het kabinet Beke.

Voor de 65 tot 84-jarigen wordt de procedures woensdag beslist. Omdat de vaccinatiecentra op 15 oktober sluiten, zal getracht worden die groep zo veel mogelijk in de centra zelf te prikken. Dat is handiger dan massaal huisartsen in te schakelen.

Booster

Met deze beslissing volgt het IMC het groene licht van De Hoge Gezondheidsraad. Zij gaf eerder al het fiat voor een derde prik voor alle 65-plussers.

Meer en meer studies wijzen uit dat de werkzaamheid van de vaccins er na enkele maanden op achteruitgaat. Een boosterprik is daarom aangewezen. Deze week werd ook al beslist dat rusthuisbewoners in ons land een derde prik krijgen.

Ook een covid safe ticket voor bezoekers in woon-zorgcentra lag op tafel maar daar werd nog geen beslissing over genomen. Dat is voor maandag, in de schoot van de Vlaamse regering.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud