Advertentie
Advertentie

Antwerpse politie experimenteert met verfkogelwapen

De FN 303. ©RV DOC

Als eerste korps van ons land schaft de lokale politie van Antwerpen zich wapens aan die kunststof projectielen afvuren. Ze moeten specifiek dienen om verdachten in dichtbevolkt gebied uit te schakelen, zonder het risico te lopen iemand te doden. De politie kan er ook pepperspray mee afvuren.

Dat schrijven de kranten van Mediahuis maandag. De vier FN 303-wapens die de lokale politie van Antwerpen heeft besteld, zijn bedoeld voor haar nieuwe 'snelle responsteams'. Deze eenheden, bestaande uit telkens drie hypergetrainde politiemensen in een anonieme wagen, werden opgericht in de nasleep van de aanslagen op het satirische magazine Charlie Hebdo begin dit jaar in Parijs.

De halfautomatische wapens, uniek voor ons land, vuren kunststof projectielen af. De vergelijking met een paintballgeweer is snel gemaakt, aangezien de kogels een mengsel van verf en metaal bevatten. Ook projectielen gevuld met pepperspray kunnen ermee worden afgevuurd.

De Antwerpse politie is het eerste korps dat zich dergelijk wapentuig aanschaft. Momenteel buigen zowel de federale politie als andere lokale korpsen zich over de aankoop van gelijkaardige wapens.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud