Bart De Pauw voor correctionele rechtbank

Een beeld uit de videoboodschap die Bart De Pauw in 2017 over de zaak bracht. ©BELGA

Televisiemaker Bart De Pauw wordt naar de correctionele rechtbank verwezen op verdenking van belaging en stalking met elektronische communicatiemiddelen. Dat heeft de raadkamer in Mechelen dinsdag beslist.

De correctionele rechtbank van Mechelen zal zich uitspreken over de zaak-Bart De Pauw, de belangrijkste #Metoo-zaak in Vlaanderen. De raadkamer heeft dat dinsdag beslist.

De Pauw bracht begin november 2017 zelf naar buiten dat de VRT de samenwerking met hem had stopgezet na klachten over grensoverschrijdend gedrag door vrouwen met wie hij had samengewerkt. Hij heeft sindsdien steeds volgehouden
dat hij niets strafbaars deed en vroeg zelf om een proces.

'Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen als zou blijken dat ik ergens in de fout ben gegaan, maar ik zal mij tot het uiterste verweren waar er gelogen is of waar ik ten onrechte in een slecht daglicht ben gesteld', zei hij daarover.

Het parket meende in zijn eindvordering dat voldoende bezwarende elementen in het dossier staan om het dossier voor een correctionele rechtbank te brengen. De raadkamer besliste dinsdagmiddag de vordering van het parket te volgen en de zaak door te verwijzen naar de correctionele rechtbank.

Een kamer met drie rechters zal zich over het dossier buigen. Als hij schuldig geacht wordt, riskeert De Pauw een maximumstraf van twee jaar cel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud