Bart De Smet nieuwe VBO-voorzitter

Bart De Smet wordt de nieuwe voorzitter van het VBO. ©Photo News

Bart De Smet, de topman van de verzekeraar Ageas, volgt Bernard Gilliot op als voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

Om de drie jaar duidt het VBO, de grootste werkgeverskoepel van het land, een nieuwe voorzitter aan. De voorbije drie jaar was Bernard Gilliot, die manager is bij het engineeringsbedrijf Tractebel, het uithangbord van de werkgeverskoepel.

De Smet was al vicevoorzitter van het VBO.

Op 13 februari neemt De Smet de titel van voorzitter over. De Smet is sinds 2009 de topman van Ageas, die via AG Insurance de grootste verzekeraar van het land. Hij was al vicevoorzitter van het VBO en was tussen 2010 en 2014 voorzitter van Assuralia, de federatie van de verzekeringsbedrijven.

Symbolisch

Het voorzitterschap van het VBO is vooral een symbolische functie. De dagelijkse leiding van de werkgeversorganisatie blijft in handen van topman Pieter Timmermans, die de organisatie al sinds 2012 leidt.

De traditie wil dat de voorzitter van het VBO ook de Groep van Tien voorzit. Dat is het belangrijkste overlegorgaan voor de vakbonden en de werkgeversorganisaties. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect