Advertentie

Belgische IS-weduwen opgepakt in Turkije

Om te voorkomen dat veel gevangengenomen IS'ers ontsnappen uit kampen in het noorden van Syrië, houden de Amerikanen een oogje in het zeil. ©AFP

Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallai waren woensdag vanuit Syrië naar Turkije gevlucht.

De Belgische Syriëstrijdsters Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallai zijn opgepakt door de Turkse politie. Dat heeft de openbare omroep VRT vrijdagavond vernomen.

De twee IS-weduwen waren woensdag met hun zes kinderen vanuit een Koerdisch kamp in Syrië naar Turkije gevlucht. De vrouwen stonden internationaal geseind.

Repatriëring

In ons land zijn ze veroordeeld tot vijf jaar cel vanwege deelname aan de  activiteiten van een terreurgroep. De kans is dan ook groot dat het federaal parket de Turkse autoriteiten gaat vragen hen aan ons land uit te leveren. De Syriëstrijdsters spanden rechtszaken in tegen België om de repatriëring met hun kinderen af te dwingen.

De voorbije weken wisten heel wat gevangengenomen IS'ers te ontsnappen uit kampen in het noorden van Syrië. Daar is het Turkse militaire offensief in die regio niet vreemd aan. Om te voorkomen dat veel Syriëstrijders helemaal van de radar verdwijnen, houden de Amerikanen mee een oogje in het zeil in het gebied.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud