Belgische staat mengt zich in onderzoek naar prins

Prins Henri de Croÿ tijdens een rechtszaak zes jaar geleden. ©Photo News

De Belgische staat gaat zich burgerlijke partij stellen in het strafonderzoek naar het geldnetwerk rond de Belgische prins Henri de Croÿ.

Dat heeft de topman van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), Frank Philipsen, dinsdag bekendgemaakt in de Kamercommissie Financiën. ‘Minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) heeft daarmee ingestemd’, meldde de BBI-topman.

Het Belgische strafonderzoek naar het netwerk rond de prins is in handen van het federaal parket. Het onderzoek is geopend nadat De Tijd in juni onthuld had dat de Belgische hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen jarenlang tientallen miljoenen euro’s zwart geld konden verbergen voor de fiscus en het gerecht via het netwerk van de prins.

De Tijd kon via het Franse magazine L’Obs de hand leggen op meer dan 3.100 gelekte documenten, die vermoedelijk ook in handen zijn van het Franse gerecht. Een magistraat van het federaal parket ging in september langs bij het nationaal financieel parket in Parijs. De Fransen hebben toegezegd om - na schifting - de gelekte documenten aan België te bezorgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud