Bernard Gilliot nieuwe voorzitter VBO

Bernard Gilliot ©RV DOC

De manager van Tractebel Engineering volgt in april 2017 Michèle Sioen op als topman van de grootste werkgeversorganisatie van het land

De termijn van drie jaar loopt dan af en de statuten van de patronale organisatie bepalen dat een Nederlandstalige voorzitter opgevolgd wordt door een Franstalige. Wanneer hij volgend jaar Michèle Sioen aflost, zal Bernard Gilliot 62 zijn. 

De hele loopbaan van Gilliot speelt zich af in engineering en bouw, in het binnen- en het buitenland, en meer bepaald bij Tractebel, zo meldt het VBO op zijn website. Sinds 1980 werkt hij voor Tractebel Engineering, waarvan hij momenteel executive vice-president is. Daarnaast is hij sinds 2009 voorzitter van ORI, de organisatie van ingenieurs, engineering- en consultancybureaus. Hij is tevens bestuurder bij verschillende vennootschappen.

Gilliot is geen onbekend voor het Verbond van Belgische Ondernemingen. Hij is al meer dan twee jaar lid van het strategisch comité van de organisatie.

Pieter Timmermans, CEO van het VBO zegt in een communiqué dat Gilliot met zijn trackrecord 'de organisatie scherp zal houden voor de gevolgen van allerlei ontwikkelingen die ons economisch draagvlak bedreigen'. Gilliot zelf 'dankt de VBO-bestuurders voor het vertrouwen'. Hij neemt zich voor 'geen verklaringen af te leggen of standpunten in te nemen' tijdens zijn 'studieperiode met Michèle Sioen en Pieter Timmermans'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect