Advertentie

Beweging.net gaat ook samenwerken met Groen en Vooruit

Peter Wouters, de voorzitter van Beweging.net. ©Kristof Vadino

Beweging.net gaat niet langer exclusief samenwerken met CD&V. Voortaan kijkt de koepel van de christelijke arbeidersbeweging ook naar Groen en Vooruit.

'Na een diepgaand intern proces verbreedt Beweging.net zijn politieke werking en strategie. Op die manier wil de organisatie een verbinder zijn tussen gelijkgestemden in een almaar complexer politiek landschap', meldt de organisatie op haar website.

In punctuele dossiers richten we ons naar nagenoeg alle partijen.
Beweging.net

Het vroegere ACW is sinds jaar en dag een belangrijke steunpilaar van de christendemocraten. Tal van mandatarissen, zoals Hilde Crevits en Vincent Van Peteghem, komen uit de stal. Maar sinds de val van Dexia en het Arco-schandaal kwamen de banden wel zwaar onder druk te staan. Onder druk van Beweging.net probeerde CD&V de duizenden coöperanten van Arco schadeloos te stellen via een overheidsgarantie, maar dat lukte niet. Dat ACV-voorzitter Marc Leemans daarna onophoudelijk het beleid van de regering-Michel bekritiseerde, dat Kris Peeters (CD&V) voortdurend probeerde te milderen, sloeg diepe wonden. Na de verkiezingen van 2019 stuurde CD&V haar kat naar de viering van Rerum Novarum.

Maar in een recent interview met De Tijd benadrukte voorzitter Peter Wouters wel dat de banden vandaag weer goed zijn. Het was onder andere Beweging.net dat voorzitter Joachim Coens aanmoedigde in de federale Vivaldi-coalitie te stappen. Ook bij CD&V klinkt dat geluid. 'Dit is het resultaat van een proces dat al twee jaar bezig is', klinkt het over de recente beslissing. De bevoorrechte relatie blijft', aldus een hoge CD&V'er.

Beweging.net benadrukt inderdaad dat het niet breekt met CD&V. 'De historische samenwerking met CD&V wordt verder uitgebouwd, maar daarnaast zien we ook een systematische samenwerking ontstaan met Vooruit en Groen. In punctuele dossiers richten we ons naar nagenoeg alle partijen', aldus de organisatie

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud