netto

Boekhouders krijgen uitstel voor belastingaangifte

Boekhouders krijgen tijd tot 16 november ©BELGA

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) schuift de deadline voor de laatste belastingaangiftes op naar 16 november. De boekhouders krijgen het niet gebolwerkt.

Wie zijn belastingbrief zelf invult, heeft die taak al een paar maanden achter de rug. Maar voor particulieren, zelfstandigen en ondernemers die hun aangifte door een gespecialiseerd boekhoudkantoor laten uitvoeren, is oktober traditioneel de maand van de waarheid. 22 oktober is de deadline voor de personenbelasting, 29 oktober voor de vennootschaps- en de rechtspersonenbelasting.

Maar daar komt verandering in. De nieuwe minister van Financiën Van Peteghem schuift beide deadlines op na massale aanvragen van de boekhoudkantoren. De coronacrisis heeft de sector met zoveel extra werk opgezadeld dat vooral de aangiftes van de vennootschapsbelasting vertraging oplopen.

Wij zijn heel tevreden dat de minister de druk van de ketel haalt.
Bart Van Coile
voorzitter ITAA

‘Wij zijn heel tevreden dat de minister de druk van de ketel haalt’, zegt voorzitter Bart Van Coile van het instituut voor belastingadviseurs en accountants (ITAA). ‘De coronacrisis heeft ertoe geleid dat wij heel veel ondernemingen hebben moeten bijstaan. Bij een aantal was dat voor het verkrijgen van steunmaatregelen van de overheid, bij andere voor het vragen van uitstel van betaling bij de banken, het verschuiven van kredieten of het aanvragen van gerechtelijke bescherming of het faillissement. Daarnaast zijn de algemene vergaderingen van heel veel bedrijven naar september verschoven, wat samenvalt met de btw-aangiftes. Kortom: heel veel kantoren zitten met de handen in het haar en dreigden de deadline niet te halen. Het is goed dat daaraan is verholpen.’

Zowel voor de personenbelasting als de vennootschapsbelasting wordt de nieuwe deadline 16 november.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud