Bommelding had gevolgen voor meer dan 600 treinen

Brussel-Noord ©BELGA

De bommelding van maandag voor het station Brussel-Noord had zware gevolgen voor het treinverkeer. Meer dan 500 treinen liepen vertraging op en nog eens een 100-tal werd volledig of gedeeltelijk afgeschaft, stelt de spoornetbeheerder Infrabel.

De spoorwegmaatschappij NMBS laat weten dat ze als benadeelde partij 'alle elementen over de kosten' verzamelt.

Door de bommelding werd het treinverkeer in de Brusselse noord-zuidverbinding op vraag van de politie volledig onderbroken tussen 15.00 en 15.27 uur. Daarvoor en erna reden de treinen telkens ongeveer een half uur wél, maar stopten ze niet in Brussel-Noord. Vanaf 15.55 uur kon het treinverkeer weer normaal verlopen, maar nog tot 's avonds waren er vertragingen en afschaffingen.

Volgens Infrabel liepen 530 treinen vertraging op (514 passagiers- en 16 goederentreinen), goed voor in totaal 8.283 minuten vertraging. Daarnaast werden 84 passagierstreinen volledig afgeschaft, nog eens 15 treinen werden gedeeltelijk afgeschaft.

De bommelding had niet alleen gevolgen voor het treinverkeer. Ook het bus- en tramverkeer van en naar het Noordstation raakte verstoord. Bovendien moesten de Brusselse wegtunnels uit veiligheidsoverwegingen worden afgesloten voor het verkeer, omdat de controlekamers van Brussel Mobiliteit in het stationsgebouw ook geëvacueerd moesten worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud