Brugpensioen: wat verandert er voor u?

©Photo News

De regering bereikte vrijdagavond een akkoord over de hervorming van het brugpensioen. Bent u zelf op brugpensioen, wilt u in het systeem stappen of vreest u een herstructurering op het werk? Op basis van wat nu al over de inhoud bekend is, zochten wij uit wat er voor u verandert.

1. U bent al met brugpensioen

Voor wie al met brugpensioen is, verandert niets. Wie nu niet hoeft te solliciteren en niet hoeft in te gaan op een aangeboden baan, moet dat ook in de toekomst niet doen. Hetzelfde geldt voor oudere werklozen die al een vrijstelling hebben gekregen om te zoeken naar werk.

2. U wilt met brugpensioen gaan

Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u met brugpensioen gaan. Tot 2018 kan dat in bepaalde sectoren nog op 60 jaar, maar volgens de algemene regel kan dat pas vanaf 62 jaar. U moet tot uw 65 jaar beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt, volgens het nieuwe concept van de ‘aangepaste beschikbaarheid’. Dat betekent dat u in uw eigen tempo begeleid wordt naar een nieuwe baan.

3. U heeft een zwaar beroep of veel gewerkt

Als u een lange loopbaan achter de rug heeft, een zwaar beroep heeft uitgeoefend of in de bouwsector heeft gewerkt, zijn de voorwaarden iets soepeler dan in scenario 2. Dan kunt u voorlopig nog op 58 jaar met brugpensioen, vanaf 2017 wordt dat 60 jaar. U moet tot uw 60ste beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt, volgens het nieuwe concept van ‘aangepaste beschikbaarheid’. In 2017 wordt die leeftijd verhoogd naar 62 jaar.

4. Uw bedrijf herstructureert

Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u met brugpensioen gaan. Vooralsnog kan dat op 53,5 jaar, maar die leeftijdsvoorwaarde wordt geleidelijk verhoogd. U moet voorlopig tot uw 60ste beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt, volgens het nieuwe concept van ‘aangepaste beschikbaarheid’. Tegen 2019 wordt die leeftijdsvoorwaarde opgetrokken naar 65 jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud