Advertentie

CD&V duidt Kris Peeters aan als Europees lijsttrekker

©BELGA

CD&V-boegbeeld Kris Peeters zal bij de verkiezingen van 2019 de Europese lijst voor zijn partij trekken. Dat blijkt uit de lijstvorming die de CD&V-top dinsdagavond goedkeurde.

Op die manier verdwijnt de huidige vicepremier in de federale regering en voormalige Vlaams minister-president volgend jaar uit de nationale politiek.

Na de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen was binnen CD&V al te horen dat Peeters' rol in de nationale politiek was uitgespeeld. Hij verhuisde naar Antwerpen in de hoop CD&V er weer op de kaart te zetten, maar slaagde daar onvoldoende in.

De CD&V-top boog zich dinsdagavond ook over de lijstvorming voor de Vlaamse en federale verkiezingen. Eerder op de dag verraste Pieter De Crem, staatssecretaris voor Buitenlandse Handel in de federale regering, met de mededeling dat hij geen kandidaat zal zijn bij die verkiezingen.

Door de beslissing van De Crem is het nog niet duidelijk wie de Oost-Vlaamse Kamerlijst voor CD&V zal trekken. Voor het Vlaams Parlement prijkt huidig Vlaams minister Joke Schauvliege van Omgeving op de eerste plaats. Ook voor Antwerpen, de provincie van Kris Peeters, is nog geen duidelijkheid.

In West-Vlaanderen trekt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de Vlaamse de lijst voor het Vlaams Parlement, Kamerlid Hendrik Bogaert die de federale lijst. In Vlaams Brabant zijn Vlaams Parlementslid Peter Van Rompuy en federaal minister van Jusitie Koen Geens aan zet, in Limburg Vlaams Parlementslid Lode Ceysens en voorzitter Wouter Beke.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest trekt Bianca Debaets de lijst. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud