Advertentie

CD&V-voorzitter Beke wil niet extra besparen

Wouter Beke (l) gedraagt zich volgens critici steeds meer als een 'socialist' à la Di Rupo (m) ©BELGA

Bij de begrotingscontrole zal het dus moeten komen van hogere belastingen, zo blijkt uit een gesprek met Wouter Beke.

‘Nog meer besparen lijkt me moeilijk’, zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke (foto) in een interview met De Tijd. ‘Iedereen weet dat we in de sociale zekerheid al veel inspanningen hebben gedaan. De mogelijkheden zijn niet eindeloos.’ Beke herhaalde dat zaterdagvoormiddag in een gesprek met deredactie.be, de website van de VRT.

Als de regering-Michel straks bij de begrotingscontrole weer op zoek moet naar honderden miljoenen om de begroting op koers te houden, lijkt Beke nog maar één uitweg te zien: hogere belastingen. Dat maakt de liberalen en de N-VA nu al nerveus. De CD&V’er benadrukt echter dat er continuïteit is tussen de regeringen-Di Rupo en -Michel.

Vergeet een ernstige fiscale hervorming: CD&V wil debat tax shift koppelen aan begrotingscontrole in maart.— stefaan michielsen (@stefamichielsen) January 24, 2015

 

Beke zegt niet met zoveel woorden dat de belastingen moeten worden verhoogd, maar hij maakt wel heel duidelijk dat de geplande taxshift moet samenvallen met de begrotingsoefening. ‘Dat zou een intelligente aanpak zijn’, klinkt het. De andere coalitiepartners willen de begrotingscontrole loskoppelen van de taxshift, net uit vrees dat die anders op een belastingverhoging (taxlift) dreigt uit te draaien.

Beke in @tijd: Nog meer besparen lijkt me moeilijk, overheidsuitgav sinds 2000: +8,6% bbp (35 mrd in euro vn vandaag) pic.twitter.com/2we8T3Ky6c— Bart Van Craeynest (@BVanCraeynest) January 24, 2015

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud