opmerkelijk

Charles Michel moet huwelijk in Frankrijk uitstellen

Charles Michel en zijn vriendin moesten hun huwelijk in Frankrijk uitstellen door de coronacrisis. ©AFP

Het coronavirus dwarsboomt ook de trouwplannen van de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel.

De Belgische oud-premier zou dit weekend in het Zuid-Franse departement Var in het huwelijksbootje stappen met zijn vriendin Amélie Derbaudrenghien. Maar hij moet de bruiloft annuleren omdat het gebied een oranje zone is geworden.

Zaterdag 22 augustus stond ongetwijfeld al lang met rood omcirkeld in de agenda van het koppel. Dan zouden ze huwen in het dorpje Montmeyan, in de buurt van de vermaarde Gorges du Verdon. Onder meer de Franse president Emmanuel Macron was uitgenodigd.

Oranje zone

Volgens het Franse satirische blad Le Canard enchaîné heeft Michel echter de moeilijke beslissing moeten nemen om het feest uit te stellen. De reden? De Belgische autoriteiten bestempelen het departement Var, waar Montmeyan ligt, als oranje zone.

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt reizigers die terugkeren uit zo'n zone sterk aan om een coronatest te ondergaan en veertien dagen quarantaine in acht te nemen. Die laatste aanbeveling vormt een probleem voor de Europese Raadsvoorzitter, die dan veertien dagen lang beperkt zou worden in het uitoefenen van zijn functie.

Uitstel hoeft echter geen afstel te zijn. Volgens de website Sudinfo.be is er al een nieuwe datum vastgelegd. Maar die houden Michel en zijn vriendin voorlopig voor zich.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud