China vindt mogelijk brokstuk Maleisische Boeing

Hishammoeddin Hoessein, de Maleisische minister van Transport. ©REUTERS

De Chinese regering zegt op basis van satellietfoto's een nieuw object of meerdere objecten in het zuiden van de Indische Oceaan te hebben gezien, die mogelijk te maken hebben met de twee weken geleden verdwenen Maleisische Boeing. Dat hebben de Maleisische autoriteiten zaterdag bekendgemaakt.

De Maleisische verkeersminister Hishammoeddin Hoessein zei op zijn dagelijkse persconferentie dat de Chinese ambassadeur in Kuala Lumpur satellietfoto's had ontvangen van dobberend objecten in de zuidelijke zoekcorridor boven de Indische Oceaan. De precieze vindplaats voegde de minister niet aan toe.  Wel kortte hij zijn persontmoeting in 'om zich over deze (zoek)piste te informeren'.

Peking zal schepen sturen om een en ander na te trekken en zal binnen enkele uren een aankondiging doen. Het object is 22 meter lang en 30 meter breed.  Volgens het officiële Chinese persbureau Xinhua heeft Peking de waarneming bevestigd.

De zoektocht ten zuidwesten van het Australische Perth met zes vliegtuigen heeft zaterdag niets opgeleverd, meldden meerdere internationale media. Ondertussen ligt de cycloon Gillian op de loer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud