Advertentie
Advertentie

Club Brugge wint beker van België

Supporters van Club Brugge warmen zich op bij het Boudewijnstadion voor de bekerfinale tegen Anderlecht. ©BELGA

In een spannende finale heeft Club Brugge het met 2-1 gehaald van Anderlecht in de strijd om de beker van België. Het is voor de Bruggelingen de elfde bekerzege.

De bekerfinale eindigde in grote spanning. Tom De Sutter had Club na twaalf minuten al op voorsprong gezet. Na de gelijkmaker van Aleksandar Mitrovic in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd leken er verlengingen in de maak. Lior Refaelov besliste er diep in de toegevoegde tijd met een knappe volley echter anders over. 2-1 voor Club, een nieuwe bekerwinst nadat het van 2007 geleden was.

Er is veel politie opgetrommeld om de bekerfinale, in een uitverkocht stadion, in goede banen te leiden. Zondagvoormiddag hadden supporters van beide clubs geprobeerd om te verzamelen aan de Beurs. Maar de politie vroeg hen niet op dezelfde plek te verzamelen en de supporters gaven gehoor aan de vraag. De Bruggelingen konden verzamelen bij de Beurs, de meeste Anderlecht-supporters gingen richting Heizel.

Toch was er in een grimmige sfeer al sprake van enkele relletjes. Twintig supporters van Anderlecht, die niet wilden vertrekken bij de Beurs, en acht supporters van de Nederlandse voetbalclub ADO Den Haag die naar Brussel afgezakt waren om hun Brugse collega's te steunen, werden administratief aangehouden. Een supporter van Club Brugge werd gerechtelijk aangehouden wegens slagen en verwondingen aan agenten en weerbarstigheid. Dat meldde de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

Om 16 uur werden de toegangspoorten van het stadion geopend. In de wijde omtrek van het stadion nam de verkeersdrukte danig toe. Door schermutselingen moest de Houba de Strooperlaan worden afgesloten. De bussen met de spelers en de scheidsrechters raakten daardoor slechts met vertraging bij het stadion. Er werd dan ook besloten de wedstrijd pas om 18.30 uur te laten starten, een half uur later dan oorspronkelijk gepland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud