Corona-cijfers blijven dalen in België

©Photo News

De voorbije 24 uur waren er 40 nieuwe ziekenhuisopnames. Er kwamen ook 14 sterfgevallen bij. Er werden 195 nieuwe gevallen gerapporteerd van besmetting met het coronavirus. Dat blijkt zondag uit de dagelijkse coronacijfers.

De dalende trends zetten zich voort, luidt het. In de ziekenhuizen liggen nu nog 821 coronapatiënten. Op de afdelingen intensieve zorgen liggen 168 patiënten, een daling met 5 patiënten de voorbije 24 uur.

Sinds 15 maart zijn 15.887 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard. Dat is een stijging met 118 het voorbije etmaal. Er overleden 9.467 mensen aan de gevolgen van COVID-19. Van de 14 nieuwe sterfgevallen overleden 8 mensen in het ziekenhuis en 6 in een woonzorgcentrum.

6 miljoen

Wereldwijd is bij meer dan 6 miljoen mensen een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit. Er stierven wereldwijd bijna 370.000 mensen aan de longziekte Covid-19.

  De VS zijn het land met de meeste geregistreerde besmettingen (bijna 1,8 miljoen) en overlijdens (meer dan 100.000). Maar ook Europa is zwaar getroffen, met meer dan 2 miljoen besmettingen en 177.000 overlijdens. In Latijns-Amerika kent het virus dan weer de snelste opmars, aldus tellingen door AFP. De voorbije 24 uur kwamen er meer dan 45.000 besmettingen bij.

Paus

Na de coronapandemie zal "alles anders zijn", en de mensheid zal er "beter of slechter" uitkomen. Dat heeft paus Franciscus zaterdag in een boodschap gezegd. We zullen na de pandemie niet kunnen voortdoen met wat we deden en hoe we het deden. "Nee, alles wordt anders", aldus de kerkvorst in een videoboodschap in het Spaans naar aanleiding van Pinksteren. De mens komt "beter of slechter" uit beproevingen zoals de pandemie, zei de paus in zijn toespraak. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud