Dagjestoeristen vanaf woensdag weer welkom in Knokke-Heist

©BELGA

De burgemeester van Knokke-Heist, Leopold Lippens, heeft beslist dat dagtoeristen vanaf woensdag weer welkom zijn in de badplaats

In het weekend had het gemeentebestuur nog beslist dagtoeristen tijdelijk te weren. De aanleiding waren enkele incidenten en de grote drukte. Ook werden de coronamaatregelen onvoldoende nageleefd, vond Lippens. Vanaf maandag was Knokke alleen nog toegankelijk voor inwoners en tweedeverblijvers. Het burgemeestersbesluit dat eendagstoeristen de toegang tot het grondgebied van Knokke-Heist ontzegt, wordt nu opgeheven.

Ondertussen is het minder druk aan de kust en is het aantal incidenten in Knokke volgens de burgemeester voldoende gedaald om het besluit op te heffen. Door de dalende temperaturen verwacht het gemeentebestuur ook de komende dagen minder toeristen.

Controles

Lippens laat weten dat de politie nog altijd controles zal uitvoeren op de naleving van coronamaatregelen en de plaatselijke dresscode. In bepaalde zones van de gemeente verwacht het bestuur immers dat er geen zwemkledij gedragen wordt.

'Ik reken erop dat inwoners, tweedeverblijvers en alle bezoekers de nodige burgerzin aan de dag leggen. Het is van cruciaal belang dat iedereen de mondmaskerplicht op het hele grondgebied opvolgt, de nodige sociale afstand behoudt en alle hygiënische voorschriften in onze handels- en horecazaken in acht neemt', zegt Lippens.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud