De Croo haalt topcabinetards terug

©Photo News

De FOD Buitenlandse Zaken moet alweer op zoek naar een nieuwe baas. Voorzitter Peter Moors wordt kabinetschef bij premier Alexander De Croo.

Peter Moors heeft er een lange carrière in de diplomatie opzitten. Hij was ambassadeur in Griekenland, directeur-generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp, adviseur van oud-premier Guy Verhofstadt en van 2014 tot 2019 kabinetschef van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD). Begin dit jaar volgde de kroon op zijn carrière: de regering-Wilmès benoemde hem in lopende zaken tot voorzitter van de dienst Buitenlandse Zaken, waar hij oud-journalist Dirk Achten opvolgde. In die functie was hij de chef van de Belgische diplomatie.

Maar na tien maanden keert hij terug naar De Croo, die hem heeft aangesteld als kabinetschef Veiligheid en Buitenland. Hij zal het team aansturen dat in de Wetstraat Zestien het buitenlands beleid en het inlichtingen- en veiligheidsbeleid opvolgt.

Ruben Lecok

Ook voor de post van algemeen kabinetschef kiest De Croo voor een oude bekende, zijn trouwe metgezel Ruben Lecok. De Limburger was eerder directeur van de studiedienst van Open VLD en kabinetschef bij Vincent Van Quickenborne en De Croo. In april verliet hij de politiek om aan de slag te gaan bij de headhunter Egon Zehnder. Ook hij kiest nu voor de oude stal.

De Antwerpenaar Tom Meulenbergs, ook al jaren een compagnon de route van De Croo, wordt directeur Communicatie van de premier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud