De Wever: 'Michel duwde ouders Mawda in slachtofferrol'

Dat de premier de ouders van Mawda ontving, was een fout signaal, vindt N-VA-voorzitter Bart De Wever. ©Photo News

‘Premier Charles Michel heeft de ouders van Mawda in een slachtofferrol geduwd door ze te ontvangen en de regering in de rol van de dader.’ Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever eind mei op een partijraad gezegd.

Het verslag daarover lekte maandag via ‘VTM Nieuws’ uit.

Begin mei overleed het tweejarige Koerdisch meisje Mawda, die samen met haar ouders op de vlucht was, door een politiekogel. De Wever wees er toen op dat de ouders niet alleen slachtoffers waren, maar dat ze ook een verantwoordelijkheid droegen. Premier Michel zag dat anders en ontving de ouders voor een gesprek.

Dat was een fout signaal volgens de N-VA-voorzitter.

‘De premier laat ons geen nieuw beleid op het vlak van de migratie voeren’, voegde De Wever daar nog aan toe.

'Van een permanente verblijfsvergunning (voor de ouders) kan geen sprake zijn', vulde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) aan op het partijbestuur. 'Ik voel dat de publieke opinie ons hierin steunt.'

Harde taal

Het lijkt geen toeval dat het verslag van het partijraad op dit moment uitlekt. Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans gaf in het weekend nog scherpe kritiek op de harde taal van de N-VA-top in het migratiedebat. De Wever reageerde daar maandag misnoegd over.

Bij N-VA geeft men geen commentaar op het gelekte document. 'Het gaat om een intern document. Het is niet de bedoeling dat de inhoud daarvan publiek wordt gemaakt. We hebben ook niet de gewoonte om over interne documenten te communiceren. Daarom geven we geen commentaar', zegt woordvoerder Bram Bombeek aan Belga. Het is afwachten of en op welke manier premier Charles Michel zelf zal reageren op de inhoud van de nota.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud