Dode bij zwaar ongeval op E313

De vrachtwagen belandde op zijn zijde op de brug van de E313 in Massenhoven. ©BELGA

Op de E313 van Hasselt naar Antwerpen is dinsdagochtend ter hoogte van Massenhoven een zwaar ongeval gebeurd met een vrachtwagen. De vrouwelijke passagier overleefde het ongeluk niet.

Omstreeks 3.40 uur dinsdagochtend is op de E313 in Massenhoven, richting Antwerpen, een vrachtwagen tegen een pijler van de metalen boogbrug over het Netekanaal gereden. Een vrouwelijke pasagier is daarbij overleden. De bestuurder is zwaargewond uit het wrak gehaald.

Door het ongeval, waar geen andere voertuigen bij betrokken waren, is de weg volledig versperd. Volgens het Vlaams Verkeerscenrum zal de afhandeling nog geruime tijd in beslag nemen. Er is een omleiding voorzien van Herentals-West tot de oprit Massenhoven. De omleiding is aangeduid met de letter G.

Maar op de autosnelweg en de alternatieve route staat het verkeer stil. Het verkeer van Hasselt richting Antwerpen en Gent wordt dan ook aangeraden via Brussel om te rijden. 

De brug op de E313 in Massenhoven over het Netekanaal is intussen gecontroleerd op de stabiliteit. Bij de controle zijn geen problemen vastgesteld. De autosnelweg kan dan ook opnieuw open voor het verkeer. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer laten weten.

Door takelwerkzaamheden en het verkeerskundig onderzoek kan het nog wel enkele uren duren vooraleer het verkeer opnieuw door zal kunnen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud