Drie jongeren aangehouden na vechtpartij Blankenberge

Een van de drie jongeren terwijl hij door de politie naar de onderzoeksrechter in Brugge wordt gebracht ©BELGA

De drie jongeren, die zaterdag betrokken waren bij de vechtpartij op het strand van Blankenberge, blijven aangehouden.

De Brugse onderzoeksrechter heeft drie jongeren uit het Brusselse aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen en gewapende weerspannigheid. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het drietal werd opgepakt na de vechtpartij van zaterdag in Blankenberge.
Vrijdag verschijnen de verdachten voor de raadkamer. Dan zal geoordeeld worden of ze langer in de gevangenis moeten blijven.

De massale vechtpartij ontstond zaterdag in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman zelfs met een parasol te lijf gegaan.

Een 18-jarige man uit Jette ontkent zijn aandeel in de vechtpartij, maar gaf wel toe dat hij zich weerspannig opstelde. De jongeman kwam als minderjarige al meermaals met het gerecht in aanraking voor geweldsdelicten. Volgens zijn advocate kent hij de twee andere verdachten, maar vormen ze zeker geen bende. Hij zou ook niet samen met hen afgereisd zijn naar Blankenberge.

Een 18-jarige verdachte uit Sint-Gillis verklaarde volgens zijn advocaat dat hij met die feiten niets te maken heeft. De verdediging van de andere verdachte wenste na de voorleiding niet te communiceren over de zaak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud