netto

Energiefactuur daalt volgend jaar

©Photo News

De distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas dalen volgend jaar gemiddeld met respectievelijk 46 en 25 euro voor de gezinnen. Dat meldt de Vlaamse energieregulator VREG maandag.

De VREG keurde de distributienettarieven voor 2019 goed. Voor elektriciteit is het de tweede daling op rij, voor aardgas was er in 2018 nog een stijging.

'Een gezin betaalt in 2019 gemiddeld 46 euro minder aan distributienettarieven voor elektriciteit en 25 euro minder aan distributienettarieven voor aardgas', zegt de VREG. Dat is een totale besparing van 71 euro in 2019.

Zonnepanelen

Het prosumententarief voor eigenaars van zonnepanelen gaat gemiddeld 8 procent omlaag.

Ook voor de kmo's is er goed nieuws. Zij betalen in 2019 gemiddeld 586 euro minder aan distributienettarieven voor elektriciteit en 83 euro minder aan distributienettarieven voor aardgas. 

Energiefactuur

De distributienettarieven zijn de tarieven die u betaalt voor de aanleg en het onderhoud van de netten voor het vervoer van energie tot bij u thuis of uw onderneming, en de daarbij geleverde diensten. Ze worden via de factuur van de energieleverancier aan u doorgerekend.

De situatie verschilt afhankelijk van de woonplaats en de distributienetbeheerder die daar actief is, maar de distributienettarieven dalen overal in Vlaanderen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud