Eventsector plakt kabinetten af met oranje tape

De initiatiefnemers van de Disturb the sound of silence-campagne op sociale media hebben met tape kruisen aangebracht op de toegangsdeuren van verschillende overheidsgebouwen in Brussel. Ze vragen opnieuw politieke aandacht voor de eventsector.

Na de oproep aan eventprofessionals, cultuurwerkers en bezoekers van culturele voorstellingen begin deze week om op sociale media een oranje kruis over hun profielfoto te plaatsen, trokken de initiatiefnemers van de Disturb the sound of silence-campagne donderdag de straat op. In alle vroegte brachten ze op een tiental plaatsen in Brussel oranje tape aan op gebouwen en monumenten. Het oranje kruis staat symbool voor het uitdovende geluid in de eventsector.

Werden geviseerd: de toegangsdeuren van het kabinet van premier Sophie Wilmès (MR), de kabinetten van de ministers Jan Jambon (N-VA), Benjamin Dalle (CD&V), Pieter De Crem (CD&V) en Denis Ducarme (MR), het Hendrik Consciencegebouw van de Vlaamse overheid, de Financietoren en Manneken Pis. 'Manneken Pis is historisch erfgoed, zoals onze festivals, die tot de coronacrisis wereldvermaard waren', luidt het.

We blijven strijdvaardig tot er een klinkklaar signaal komt.
Katrien Vermeire
Mede-initiatiefneemster campagne Disturb the sound of silence

De Disturb the sound of silence-campagne is een symbolische oproep aan politici om hun 'oorverdovende stilte' te doorbreken. 'We zijn monddood gemaakt, terwijl we in juli bewezen hebben dat we coronaproof kunnen werken', zegt Katrien Vermeire van het bedrijf John & Jane, een van de initiatiefnemers van de campagne. 'Na 150 dagen willen we opnieuw aan de slag. Dat vergt politieke moed, en die ontbreekt.' Als het stil blijft, komen er nog acties. 'We blijven strijdvaardig tot er een klinkklaar signaal komt.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud