Advertentie

Ex-FNG-topman Dieter Penninckx vrijgelaten

Dieter Penninckx, de voormalige CEO van de modegroep FNG. ©Filip Van Roe

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft dinsdag beslist om Dieter Penninckx, de gewezen topman van de failliete FNG-groep, vrij te laten onder voorwaarden.

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling bevestigt daarmee een eerdere beslissing van de raadkamer in Mechelen. Op 13 oktober besloot de raadkamer in Mechelen dat Penninckx de cel mocht verlaten en voorwaarden opgelegd krijgt. Maar het parket ging in beroep tegen die beslissing, waardoor Penninckx in afwachting in de cel bleef.

Penninckx werd meer dan een maand geleden samen met zijn vrouw opgepakt nadat hij eerder opgelegde voorwaarden van zijn voorlopige invrijheidsstelling had geschonden. Zijn vrouw kreeg een enkelband, Penninckx werd aangehouden.

Dieter Penninckx zit al ruim een maand in de cel nadat hij eerdere voorwaarden van zijn voorlopige invrijheidsstelling niet nageleefd had.

De twee worden samen met medeoprichter Manu Bracke verdacht van valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken, het indienen van valse jaarrekeningen, de manipulatie van de beurskoers, het misbruik van vennootschapsgoederen en het niet willen meewerken met de beursautoriteit FSMA. Het onderzoek werd intussen ook uitgebreid naar witwassen.

Huisadvocaat

Naast de drie oprichters van FNG is ook advocate Elke Janssens van het kantoor NautaDutilh, de huisadvocaat van FNG, in verdenking gesteld in het dossier. Zij werd niet aangehouden.

Het gerechtelijk onderzoek begon deze zomer nadat de beurstoezichthouder FSMA op 8 juli zijn dossier over FNG had bezorgd aan het Antwerpse parket. In eerste instantie ging het strafdossier vooral over mogelijke marktmanipulatie, valsheden in de jaarrekening, misbruik van vennootschapsgoederen en het verhinderen van het onderzoek van de FSMA naar FNG. Maar het gerecht is nu vastberaden om de zaak tot op het bot uit te spitten en wil alle verdachte geldstromen en constructies in de groep onder de loep nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud