Advertentie

Extra beveiliging bij Turkse ambassade

Een gewonde wordt weggebracht bij rellen tussen voor- en tegenstanders van de Turkse president Erdogan bij de Turkse ambassade in Brussel. ©REUTERS

Het toezicht rond de Turkse ambassade in Brussel is verhoogd om nieuwe rellen tussen de voor- en tegenstanders van president Erdogan te voorkomen.

De politie-aanwezigheid en het toezicht rond de Turkse ambassade is verhoogd na de incidenten donderdag tussen voor- en tegenstanders van het Erdogan-regime. Nog tot 9 april kunnen Turken er stemmen in het referendum over meer macht voor president Erdogan.

'Het was een manifestatie die zonder toestemming plaatsvond', zegt Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS). Hij overlegt vrijdag met het federale niveau welke maatregelen er getroffen moeten worden om de veiligheid te garanderen aan de Turkse ambassade. 'Dit mag echt niet meer gebeuren', luidt het.

Dit mag echt niet meer gebeuren.
Yvan Mayeur
Brussels burgemeester (PS)

Bij de incidenten zijn zes gewonden gevallen en vijf personen opgepakt, meldde het Brussels parket vrijdag. 'Meerdere personen hebben elkaar geslagen en gestoken, onder andere ook met een mes en een ijzeren staaf', zegt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx.

Donderdagavond werd uit Koerdische hoek gesuggereerd dat er ambassadepersoneel betrokken was bij de vechtpartij en dat er de voorbije dagen al 'verdachte personen' hadden rondgehangen in de buurt van de ambassade. Het parket kan geen van beide elementen bevestigen.

Premier Charles Michel (MR) veroordeelde het geweld al. Hij tolereert niet dat 'een buitenlands conflict geïmporteerd wordt naar ons land.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud