Advertentie

Farid le Fou loopt vrij rond

Farid le Fou tijdens zijn proces in 2008 ©BELGA

Nog minstens een maand lang kan Farid Bamouhammad, beter bekend als Farid le Fou, gaan en staan waar hij wil. Hij zou dinsdag uit het Brusselse Sint-Pieterziekenhuis ontslagen zijn. 'We zullen alles proberen om de vrijlating ongedaan te maken', reageert minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Dat berichten Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en De Standaard vrijdag.

Waar de 46-jarige misdadiger nu verblijft, wil niemand zeggen. Alvast niet in de gevangenis, waar hij eigenlijk nog tot 2026 moet zitten. Hij wordt ook niet opgevangen door familie zoals eerder gemeld, maar door een kennis. 'Iemand die hem kent en die hem steunt', klinkt het in zijn entourage.

Nu Bamouhammad weg is uit het ziekenhuis, ontsnapt hij aan alle controle. Hij hoeft zich niet te houden aan voorwaarden en kan gaan en staan waar hij wil. Alvast tot 13 januari alleszins, dan wordt zijn zaak opnieuw gepleit. Niets belet hem om intussen te vluchten naar het buitenland.

'We zullen alles proberen om de vrijlating ongedaan te maken', reageert minister van Justitie Koen Geens (CD&V). 'Dit is een uitspraak van de onafhankelijke rechterlijke macht, maar ik teken als minister van Justitie wel verzet aan. We moeten de procedure afwachten.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud