Advertentie
Advertentie

Fiscus richt vizier op bedrijfsleiders

©Ã‚© Larry Hirshowitz/CORBIS

Bedrijfsleiders worden dit jaar extra in de gaten gehouden door de fiscus. Ze behoren samen met negen andere groepen belastingplichtigen tot het prioriteitenlijstje van Financiën in 2015.

Elk jaar kondigt de fiscus op zijn website aan naar welke groepen extra aandacht gaat. Zo wil hij mensen en bedrijven aanmoedigen correct te werken. Vandaag verschijnt het prioriteitenlijstje op de website van Financiën, bevestigt woordvoerder Francis Adyns. Dit jaar richt de fiscus zijn vizier op bedrijfsleiders die hun beroepskosten bewijzen, omdat vermoed wordt dat daar geregeld misbruiken zijn.

Voorts gaat extra aandacht naar belastingplichtigen van wie vermoed wordt dat hun aangegeven inkomsten lager zijn dan hun werkelijke inkomsten. ‘Wie uitgaven doet die niet in overeenstemming zijn met zijn inkomen, moet kunnen bewijzen waar dat geld vandaan komt. Wie dat niet kan, zal extra worden belast’, zegt Adyns. Een klassiek voorbeeld is iemand die met een Porsche rijdt, maar slechts een karig inkomen aangeeft.

Ook managementvennootschappen komen in het vizier. De fiscus is van plan structuren te onderzoeken die uitsluitend tot doel hebben belastingen te vermijden.

Wie meerdere woningen bezit, loopt ook in de kijker. De fiscus gaat extra aandacht besteden aan de aangifte van huurinkomsten.

Extra aandacht gaat ook naar bedrijven met een lagere dan normale winstmarge. Dat kan erop wijzen dat niet alles is aangegeven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud