Advertentie
Advertentie
netto

Fiscus verstuurt al 475.000 belastingberekeningen

©Photo News

De FOD Financiën heeft de eerste aanslagbiljetten voor de belastingafrekening van dit jaar verstuurd. Over enkele dagen, rond eind augustus, zullen meer dan 475.000 aanslagbiljetten zijn verstuurd.

Belastingplichtigen hadden dit jaar tot 20 juli de tijd om hun belastingaangifte elektronisch in te dienen via Tax-on-web. Het gaat om de aangifte die betrekking heeft op de inkomsten van 2020. Intussen heeft de fiscus al bijna een half miljoen aangiftes verwerkt. ‘Volgende week zullen al meer dan 475.000 aanslagbiljetten zijn verstuurd’, zegt de federale overheidsdienst Financiën.

De laatste aanslagbiljetten voor het aanslagjaar 2021 worden ten laatste in juni 2022 verstuurd.

De aanslagbiljetten maken duidelijk hoeveel de belastingplichtige terugkrijgt of moet bijbetalen. Zodra uw aanslagbiljet beschikbaar is, kunt u het ook raadplegen in MyMinfin. Wilt u uw aanslagbiljet alleen online krijgen? Dat kan via uw eBox, de digitale ‘brievenbus’ van de overheid.

Geen vast tijdstip

De datum van versturen is niet elk jaar dezelfde. Het is dus normaal als u uw aanslagbiljet dit jaar vroeger of later ontvangt dan vorig jaar. De datum van versturen is ook afhankelijk van de deadline van uw aangifte. Zo hebben mensen die hun aangifte indienen via een accountant of een belastingadviseur nog tijd tot 21 oktober 2021. De laatste aanslagbiljetten voor het aanslagjaar 2021 worden dan ook ten laatste in juni 2022 verstuurd.

Wie niet akkoord gaat met de belastingafrekening, kan binnen zes maanden een bezwaarschrift indienen.

Wie niet akkoord gaat met de belastingafrekening, kan binnen zes maanden een bezwaarschrift indienen. Dat kan online via uw persoonlijk fiscaal dossier MyMinfin of schriftelijk bij het bevoegde belastingkantoor vermeld op uw aanslagbiljet. U moet het bewaarschrift niet aangetekend verzenden, een gewone brief volstaat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud