Franstalig onderwijs verlengt herfstvakantie

©Kees van de Veen

In Franstalig België wordt de herfstvakantie verlengd tot en met 11 november. De Vlaamse regering volgt niet.

De ministers van Onderwijs van dit land staan onder grote druk het aantal fysieke lessen te verminderen nu de pandemie weer uit de hand dreigt te lopen. Onder andere de personeelsvakbonden vinden de risico's voor de leerkrachten te groot. Maar niet alleen Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) staat op de rem. Ook in Franstalig België, waar tijdens de eerste coronagolf een veel sterker pleidooi was om de scholen dicht te houden, hamert de bevoegde minister Caroline Désir (PS) op het belang van het openhouden van de scholen voor de ontwikkeling van de kinderen.

Maar om de explosie van het virus tegen te gaan en wegens de hoge afwezigheid van leerkrachten heeft Désir een compromis gesloten met de sector. De herfstvakantie van maandag 2 tot en met zondag 8 november wordt verlengd tot en met Wapenstilstand (11 november), wat sowieso een feestdag is. Zo sluiten de scholen twee dagen meer dan voorzien.

De Vlaamse regering lijkt niet te volgen. 'We sleuren nog steeds veel leerachterstand mee als gevolg van de schorsing van de lessen op school in maart, april en mei. In die context kunnen we elke schooldag goed gebruiken', zegt de woordvoerder van minister Weyts.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud