Fusie van onafhankelijke ziekenfondsen OZ en Partena

OZ en Partena bundelen de krachten tot een groot onafhankelijk ziekenfonds. ©Photo News

De nieuwe groep zal meer dan 1 miljoen klanten tellen. Er zouden geen jobs sneuvelen bij de samensmelting.

De samensmelting verloopt stapsgewijs. Op 1 januari 2021 gaan de diensten voor poetshulp met dienstencheques, gezinszorg en kinderopvang samen. Exact een jaar later volgen dan de ziekenfondsen Partena en OZ.

Partena en OZ werkten al langer nauw samen en vormen de Vlaamse poot van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Na de eerste stap in de fusie op 1 januari 2021 zal de organisatie een kleine 4.000 medewerkers tellen.

'Deze fusie stond in de huidige context in de sterren geschreven', zegt Rik Selleslaghs, directeur-afgevaardigd bestuurder van OZ. 'Op die manier bieden we een antwoord op de dalende dotaties (werkingsmiddelen, red.) van de overheid. Maar natuurlijk schrijven we hiermee ook een nieuw en positief verhaal dat onze klanten ten goede komt.'

De nieuwe kinderopvangorganisatie zal 49 kinderdagverblijven tellen en de poets- en strijkdienst meer dan 3.500 huishoudhulpen.

Wachten op nieuwe naam

Op 1 januari 2022 volgt dan de fusie van de ziekenfondsen zelf. Er komt een nieuwe naam, maar die wordt pas volgend voorjaar bekendgemaakt. Vanaf 1 januari gaat de organisatie voorlopig door het leven als 'Partena-OZ'.

'Er zullen geen jobs sneuvelen', zegt woordvoerster Sarah Masschelein van Partena en OZ. 'We overleggen al maanden met de sociale partners. De drie hoofdkantoren van OZ (Wilrijk en Brugge) en Partena (Gent) blijven bestaan.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud