Advertentie
Advertentie

Grote waterschade in Namen en Dinant

Een spoorwegovergang in Dinant is volledig onder water gelopen door hevige regens zaterdagavond. Auto's drijven er in het water, het verkeer op sommige spoorlijnenis stilgelegd. ©BELGA_HANDOUT

De hevige regenval van zaterdagavond maakt opnieuw veel materiële schade in het zuiden van dit land. De provincie Namen, en vooral het toeristenstadje Dinant is zwaar getroffen.

Na de watersnood van tien dagen geleden is Wallonië zaterdagavond opnieuw hard getroffen door erg hevige regenval. De brandweer van de zone Nage - Namen, Andenne, Gembloers en Éghezée - is zondagochtend nog vooral aan het werk om water weg te pompen en zandzakken uit te delen, vooral op het grondgebied van de stad Namen. De ambulances van de hulpverleningszone moesten sinds zaterdagavond dan weer amper uitrijden.

De schade blijkt groter dan tijdens de overstromingen van tien dagen geleden. Vooral Dinant kreeg te maken met wateroverlast. Vorige week kreeg de brandweerzone van Dinant 800 oproepen binnen, nu meer dan 3.000. Meerdere straten in het centrum staan blank. Vooral in de buurt van het station en op de gewestweg richting Philippeville is de schade groot, zegt schepen Robert Closset. Zeker 25 wagens aan het drijven geslagen op de route de Philippeville, de toegangsweg tot de stad. 

Infrabel, dat de spoorinfrastructuur in België beheert, meldt dat het verkeer op de treinverbinding Dinant-Beauraing onderbroken is. Het verkeer op die spoorlijn was sowieso al onderbroken tot 9 augustus na zware schade door de watersnood van vorige week. Om veiligheidsredenen zullen er zaterdagavond geen teams van Infrabel ter plaatse komen, zegt de spoorinfrastructuurbeheerder nog.

Het is een ramp, we weten niet waar we eerst moeten zijn.
Brandweer Namen

De brandweer krijgt intussen van over de hele provincie Namen oproepen . 'Het is een ramp, we weten niet waar we eerst moeten zijn,' klinkt het daar.  In de buurt van het casino van Namen is zaterdagavond een muur ingestort als gevolg van een kleine aardverschuiving na hevige regenval. Dat melden de lokale hulpdiensten. Verschillende woningen moesten ontruimd worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud