Advertentie

'Ik ben geschrokken van verspilling bij NMBS'

©BELGA

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant laat uitschijnen dat er nog meer besparingen zullen komen, bovenop de eerder aangekondigde 663 miljoen. 'ik ben geschrokken van de verspilling bij de NMBS.

'Sommige mensen hebben echt hun carrière laten primeren op het belang van de reiziger', haalt Galant uit in een gesprek met Het Laatste Nieuws. Tegen maart of april wil ze een moderniseringsplan op tafel leggen. Ze richt haar pijlen daarbij vooral op de wildgroei aan filialen en duurbetaald kaderpersoneel.

De NMBS heeft reeds 663 miljoen euro besparingen aangekondigd. Maar dat kan volgens Galant nog oplopen. 'Zeker bij de NMBS. Niet bij Infrabel. Die heeft al een modernisering ondergaan', zegt ze. 'En als we de spoorbonden alles rationeel uitleggen en openlijk alles op tafel leggen, zullen ze wel begrip hebben.'

Er wordt intussen aan een nieuw vervoersplan gewerkt. Dat zou af moeten zijn tegen 2017. 'Je hebt echt wel drie jaar nodig om dat goed uit te werken', zegt ze. 'En om alles af te stemmen op bus en tram.' Ze broedt verder op een nieuwe compensatieregeling voor reizigers die last ondervinden van vertragingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud