Jambon mag Brusselse politie geen kerststronken geven

©BELGA

Jan Jambon (N-VA) blijft ‘persona non grata’ bij de Franstalige socialisten en is niet welkom in Brussel. De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) wil niet dat minister van Binnenlandse Zaken kersttaarten komt brengen voor de Brusselse politie. Jambon betreurt dat Mayeur een 'politieke zaak' maakt van zijn bezoek'.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon wilde de Brusselse politie vanavond kerststronken en -taarten geven. Maar Jambon is ‘persona non grata’ bij de Franstalige socialisten. De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur wil niet dat hij komt. Officieel omdat hij er zelf niet bij kan zijn. Hij zit in het buitenland.

Mayeur vindt ook dat eerst de relaties genormaliseerd moeten worden. Het zit de Brusselse burgemeester nog hoog dat Jambon een onderzoek vroeg naar de bevelen die de stedelijke politie stad kreeg bij de uit de hand gelopen nationale betoging in Brussel. Mayeur kreeg toen bakken kritiek van zijn eigen politiekorps.

Het is niet de eerste keer dat een PS-burgemeester de deur dicht houdt voor Jambon. In november liet Paul Magnette, tevens Waals minister-president, weten dat Jambon niet welkom was in Charleroi bij de opening van een nieuw politiebureau.

Jambon zelf betreurt in een gesprek met VTM Nieuws dat de Brusselse burgemeester 'een politieke zaak' maakt van zijn bezoek. Dat is heel spijtig", reageerde Jambon woensdagmiddag op VTM Nieuws. Volgens de minister was het nochtans enkel de bedoeling om "de mensen die voor onze veiligheid instaan een hart onder de riem te steken". De keuze viel "symbolisch" op de Brusselse politie "omdat die het zwaar te verduren kreeg tijdens de betoging van 6 november".

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud