Advertentie

Jambon waarschuwt valse bommelders voor 'gigantische straffen'

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). ©BELGA

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil valse bommeldingen hard aanpakken. De voorbije weken regende het bomalarmen, als gevolg van het verhoogde niveau van terreurdreiging. 'Daar staan gigantische straffen op. We gaan die mensen opsporen en bestraffen', klonk het in het Radio 1-programma 'De Ochtend'.

Sinds het niveau van de terreurdreiging in ons land is opgetrokken van 2 naar 3, zijn er in totaal al een 40-tal bommeldingen geweest. Die bleken telkens vals te zijn, maar dat belet niet dat er telkens moest overgegaan worden tot evacuaties en dat de hulpdiensten massaal moesten uitrukken.

Jambon wijst erop dat ook de schade aan de samenleving in het algemeen groot is, omdat bepaalde diensten moesten worden stilgelegd. Zo lag dinsdag nog het Brusselse Justitiepaleis een halve dag plat door een vals bomalarm.

'Ik zou flauwe grappenmakers erop willen wijzen dat er gigantische straffen op staan', zei Jambon. 'Met een valse bommelding zet je een heel apparaat in gang. Dat kost enorm veel geld. We gaan vastberaden die mensen opsporen en ook bestraffen. Daar staan straffen op tot twee jaar.'

'Ik zou mensen die eventueel flauwe grapjes willen uithalen, willen oproepen om twee keer na te denken en respect te tonen voor de samenleving', aldus nog Jambon. Het volledige interview met Jambon in 'De Ochtend' kan u hier bekijken. Zijn waarschuwing aan het adres van valse bommelders begint vanaf minuut 6.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud