Advertentie

Kandidaat-voorzitter Almaci: 'Groen moet meer verontwaardiging uiten'

Meyrem Almaci (rechts) met uittredend partijvoorzitter van Groen, Wouter Van Besien. ©Photo News

Kamerlid Meyrem Almaci is kandidaat-voorzitter van Groen. Dat heeft ze zondag aangekondigd in De Zevende Dag. De 38-jarige Almaci wil met haar kandidatuur de 'verontwaardiging' vanop het terrein over de 'hardvochtige keuzes' van de nieuwe, centrumrechtse regeringen vertalen in concrete actie.

De Antwerpse Almaci gaat in zee met Jeremie Vaneeckhout. De schepen van Ruimtelijke Ordening, Jeugd en Sport in Anzegem is een nobele onbekende voor het grote publiek. Volgens Almaci is het belangrijk dat er een 'sterk duo met verschillende profielen' aan het hoofd van de partij zou komen te staan.

Eerder raakte bekend dat Vlaams parlementslid Elke Van den Brandt samen met Kamerlid Wouter De Vriendt een gooi doet naar het voorzitterschap van Groen. Almaci gaf toe dat ze dezelfde mening hebben over tal van zaken, maar dat zijzelf een aantal andere accenten wil leggen. Meerdere kandidaten is goed voor het debat en kan zorgen voor een vernieuwing in ons denken', luidde het.

De voorbije jaren werd onder het voorzitterschap van Van Besien 'zakelijkheid' en 'degelijkheid' als troef uitgebouwd bij de groenen, stelde Almaci. 'Ik wil als kandidaat-voorzitter die degelijkheid een stuk verontwaardiging meegeven', luidt haar ambitie.

De echo's die ze tot nu toe heeft opgevangen over de maatregelen die de Vlaamse regering wil nemen, 'verontrusten' Almaci. 'De factuur wordt doorgeschoven naar de gewone gezinnen en verenigingen. Waar zit CD&V in dit verhaal? ", vraagt ze zich af. "Dit is de regering van de misleiding. Ze zeggen tegen de mensen dat we hard gaan moeten besparen en dat iedereen het zal voelen, maar dat in de feiten zij die het al goed hebben, een win for life krijgen, en zij die het moeilijk hebben, krijgen een strafbewind.'

Over samenwerken aan de linkerflank, bijvoorbeeld met sp.a, stelt Almaci dat 'samenwerking in ons dna zit'. 'Welke vorm dat moet aannemen, zullen we wel zien', aldus Almaci.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud